Özellikle Amerikan polislerinde yaygın olan vücut kameralarının DEFCON’daki konfreransta yeteri kadar güvenli olmadığı gösterildi. Nuix’in siber güvenlik uzmanı Josh Mitchell bu kameraların suçlular tarafından rahatça kontrol edilebileceğini bizlere DEFCON’da gösterdi. Bunu yapmaya nasıl gittiğiyle ilgili çok fazla ayrıntı vermeyeceğim, ancak en popüler 7 polis kamerasından 7 tane aldı ve bunları nasıl hackleyeceğini göstereceğini söyledi. Konuşmasını gerçekleşmeden önce, ondan yedi cihazın ikisini tartışmasına DEFCON’da izin verilmediğini söylediler. Temelde, onları nasıl hackleyeceğinden bahsederse ciddi bir sıkıntı olurdu.
Hem sivilleri korumak hem de yaşanan olayları takip edebilmek adına polislerde bulunan vücut kameralarının rahatça hacklenebiliyor. Konu hakkında ufak bir araştırmada bulunan güvenlik uzmanı Josh Mitchell, polis kameralarının nasıl manipüle edilebileceğini konferansta bizlere gösterdi. Polislerin yaygın olarak kullandığı tüm markalarda bu sorun bulunuyor.

Görüntülere Erişmek Çok Kolay

Polis kameralarından yapılan çekimlerin nerede ve ne zaman çekildiği de dahil olmak üzere, çekimlerin silinmesi veya değiştirilmesiyle birlikte önemli meta verilerinin nasıl değiştirilebileceği gösterildi. Bu sistemler güvenli olmayan çoklu saldırı noktalarına sahip olmalarına rağmen en temel güvenlik uygulamalarına bile sahip değil. Bu kameraların şifreleri olmadığı için rahatça erişim sağlayabiliyorsunuz. Bu açıklamalarıyla Mitchell, kamera firmalarını siber güvenlik önlemlerini tekrar gözden geçirmeleri için uyardı.
Herhangi bir özel yazılım geliştirmeye gerek kalmadan kameraları hacklemeyi başaran güvenlik uzmanı, bu kameralar ile olayların doğru yorumlanamayacağını bildirdi. Polislere yeni kamera verilmesinin doğru olacağını söyleyen Mitchell, yine de halihazırdaki kameralara şifre koyulması gerektiğini vurguladı.
Konuyla ilgili aşağıdaki video’yu izleyebilirsiniz.