Hacking, bazı özel araçlar gerektiren bir sanat türüdür. Etik hackleme talebi arttığı için, tüm yeni bilgisayar korsanlarının işlerini verimli bir şekilde yürütmelerine yardımcı olacak en iyi işletim sistemlerini bilmeleri son derece önemlidir. Bilgisayar korsanlığı işletim sistemlerinin çoğu (OS) Linux çekirdeğini temel alır, bu nedenle profesyonel bilgisayar korsanları tarafından en çok tercih edilen işletim sistemidir. Bu yazımda sizlerle Hacker’lar tarafından tercih edilen 12 işletim sistemi hakkında kısa bilgi vereceğim.

1. Kali Linux
Kali Linux, güvenlik politikaları ve prosedürlerini test etmeye yardımcı olan tek bir CD’de 300’ün üzerinde farklı aracı barındıran bir tür profesyonel araç kutusudur. Korsanların etik korsanlık amacıyla kullandıkları en popüler işletim sistemlerinden biridir. Kali Linux, BeagleBone Black, HP Chromebook, CubieBoard 2, CuBox, CuBox-i, Raspberry Pi, EfikaMX, Odroid U2, Odroid XU, Android XU3, Utility Pro, Galaxy Note 10.1 ve SS808 için desteği bulunmaktadır.
2. Backtrack 5r3
Kali’den sonra, Backtrack OS, bazı testlerin ve yılların geliştirilmesinin bir sonucu olarak karşımıza çıkan 2. popüler işletim sistemidir. Bu nedenle, tüm dünyada en çok tercih edilen penetrasyon testi çerçevesine sahiptir. Geri beslemelerle, bazı testlerin ve yılların geliştirilmesinin bir sonucu olarak karşımıza çıkan güçlü işletim sistemlerinden bir tanesidir. Bu nedenle, tüm dünyada en çok tercih edilen penetrasyon testi işletim sistemlerinden birisi olma popülerliğini halen daha korumaktadır.
3. Backbox Linux
Backbox, Ubuntu tabanlı bir Linux işletim sistemidir. Bilgisayar korsanlığı için gerekli olan eksiksiz bir araç setine sahiptir ve bu araçlar en son sürüme sürekli güncellenmektedir. Bilgisayar korsanlığı için gerekli olan eksiksiz bir araç setine sahiptir ve bu araçlar en son sürüme güncellenir. Üzerinde çalışmak için sistemi kullanmak hızlı ve kolaydır. Web uygulaması analizinden ağ analizine, stres testlerinden sniff’e kadar yüksek beklentileri olan sık kullanılan güvenlik ve analiz Linux araçlarından bazılarını size sağlar, ayrıca güvenlik açığı değerlendirmesi, bilgisayar adli analizi ve exploitlerde içerir.
4. Nodezero Linux
Nodezero, 300’den fazla penetrasyon test tool’una anında erişim sağlar. Linux ve Ubuntu’dan türetilmiştir. Uzmanlık alanı test için canlı bir sistem olarak kullanılabiliyor olmasıdır. Güçlü ve verimli bir sistemdir. Varsayılan uygulamalarından bazıları Mozilla Firefox web tarayıcısı, F-Spot fotoğraf yöneticisi, Rhythmbox müzik çalar, Transmission torrenti indiricisi, Empathy multi-protocol anlık mesajlaşma programı ve OpenOffice.org ofis paketidir.
5. Samurai Web Testing Framework
Samuray web testi framework’ü web sızma testi için araçlar içeren canlı bir Linux ortamıdır. CD’si test ve saldırı için en iyi araçları içerir.
6. Weakerthans
Çok fazla kablosuz araç içerdiğinden, bu işletim sistemi WiFi hackleme için tercih edilir. Araçlarından bazıları WiFi saldırıları, SQL Hacking, Cisco Sömürme, Şifre Kırma, Web Hacking, VoIP Hacking, Sosyal Mühendislik, Bilgi Toplama, Android Hacking, Ağ Oluşturma ve shell oluşturma.
7. BlackArch Linux
Penetrasyon testi için kullanılan Arch Linux tabanlı bir sistemdir. En son güncellemesi, kullanıcılarına bilgisayar korsanları için bir işletim sistemine sahip olması gereken 1400’den fazla araç sağlamıştır.
8. Knoppix
STDKnoppix Linux tabanlı bir sistemdir. Yeni olanlar ve Linux bilmeyenler, temellerini öğrenmek için Knoppix’i tercih edebilirler. Hem profesyonel hem de acemi kullanıcılar tarafından kullanılabilir bir işletim sistemidir. Knoppix STD araçları aşağıdaki kategorilere ayrılmıştır; Kimlik doğrulama, şifreleme, adli bilişim, güvenlik duvarı, bal küpleri, ağ yardımcı programları, şifre araçları, sunucular, paket snifferlar, tünelleme, güvenlik açığı değerlendirmesi, kablosuz araçlar.
9. Cyborg Hawk
Cyborg Hawk Linux özel etik hackerlar için tasarlanmıştır. Mobil güvenlik ve kablosuz test için kullanılabilecek araçlar varsa farklı bir çeşidi vardır. Mobil güvenlik ve kötü amaçlı yazılım analizi için özel araçlar ile birlikte 700’den fazla araca sahiptir. Anlamak ve üzerinde çalışmak oldukça kolaydır.
10. Pentoo
Pentoo, Live CD ve canlı USB olmak üzere iki şekilde kullanılabilir. Bu sistem penetrasyon testi için tasarlanmıştır. Sızma testi için bir çok araç sağlamaktadır.
11. DEFT Linux
DEFT, dijital kanıt ve adli bilişim araç setine sahiptir. Ubuntu tabanlı bir işletim sistemidir. Bireyler, araştırmacılar, ordu tarafından kullanılabilecek en iyi açık kaynaklı işletim sistemi olması için tasarlanmıştır.
12. Live Hacking OS: Best Hackers OS
Live hacking OS, etik korsanlık ve sızma testleri için bir araç kombinasyonuna sahiptir. Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Grafiksel kullanıcı arayüzü GNOME’un yerleşik olmasını gerektirir. İkinci çeşidi daha az donanım desteği gerektiren ve sadece bir komut satırı olarak kullanılmaktadır.
Bu işletim sistemleri Etik Hacking veya Hacker’lar için en iyi işletim sistemlerinden bazılarıdır. Hacker’lar yaygın olarak bu işletim sisteminlerinden birini kullanıyor. Bu işletim sistemlerini sanal makinelerinize kurulumunu yaparak ve yolculuğunuza etik bir hacker olarak başlayabilirsiniz!