Android Lollipop’un piyasaya sürülmesinden başlayarak, Xposed Framework’ü yükleme süreci biraz daha karmaşık hale geldi. Her bir Android sürümü için yalnızca ayrı yükleyicileri değil, aynı zamanda doğru dosyaları indirdiğinizden emin olmak için cihazınızda ne tür bir işlemcinin olduğunu da bilmeniz gerekiyor. 
Bugünün Android telefonlarında kullanılan üç ana CPU mimarisi var. Pil tüketimi için optimize edildiği için ARM en yaygın olanıdır. ARM64, daha güçlü bilgi işlem için 64-bit işlemeyi destekleyen orijinal ARM mimarisinin bir evrimidir ve hızla yeni cihazlarda standart haline gelmektedir. Daha sonra, her iki ARM işlemcisinden biraz daha güçlü olan x86 var, ama bu işlemci malesef pil dostu değil. Ama ne olursa olsun, ne tür bir işlemciye sahip olduğunuzu tam olarak bilmiyorsanız, aşağıda bir ARM, ARM64 veya x86 yongası olup olmadığını nasıl göreceğinizi size bu yazımda anlatacağım.
1. Adım : Öncelikle android tablet veya telefonumuza “Android Hardware Info” programını kurarak başlayacağız.
CPU türünüzü bulmanın en kolay yolu, cihazınızın donanımı hakkında bilgi veren bir uygulama yüklemektir. Bu bilgileri alabilmek için “Android Hardware Info” programını indirip cihazımıza yükleyeceğiz. Bu uygulamayı Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak doğrudan yükleme sayfasına giderek indirebilirsiniz.

“Droid Hardware Info” programını Google Play Store’dan indirmek için tıklayın

2. Adım : CPU Mimarisini ve Komut Setlerini Bulma
2. adımda “Droid Hardware Info” uygulamasını çalıştırın ve “System” Sistem sekmesine gidin. Burada, dikkat edilmesi gereken iki alan var – CPU Mimarisi ve Komut Seti. Bu bilgiyi not edin ve CPU türünüzün ortak adını bulmak için aşağıdaki 3. Adımdaki tabloyu kullanın.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3. Adım : CPU türünün ortak adını bulma
CPU Mimarisi ve Komut Dizileri alanlarında sağlanan bilgileri kullanarak cihazınızın CPU tipi için ortak adı bulmak üzere aşağıdaki listedeki bilgiler ile eşleştirin.
     ARM: ARMv7 veya armeabi
ARM64: AArch64 veya arm64
x86: x86 veya x86abi