Bugünkü yazımda sizlerle Kali Linux sürümü ile birlikte gelen TraceRoute / WhatWeb / Whois araçlarının kullanımı ile ilgili bilgi vereceğim. Bilgi toplama araçları bu araçlarla sınırlı olmayıp birçok çeşit bilgi toplama aracı bulunmaktadır. Her aracın kendisine göre öne çıkan yetenekleri bulunmaktadır. Zafiyetli bir site olarak tasarlanmış olan www.try2hack.nl adresi üzerinde tüm testlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

TraceRoute Kullanımı
Traceroute, talep edilen bağlantı rotasını görüntülemek (Hop Sayısı) ve IP ağındaki paketlerin geçiş gecikmelerini ölçmek için bir tanılama aracıdır. Bu aracın en genel kullanımı aşağıda gösterildiği gibidir.

Whatweb Kullanımı
Whatweb bir web sitesi bilgi toplama aracıdır. İçerik yönetim sistemleri (CMS), blog oluşturma platformları, istatistik / analitik paketler, JavaScript kitaplıkları, web sunucuları ve gömülü cihazlar dahil olmak üzere web sitelerini tanımlar. Whatweb her biri farklı bir şey tanımak için 1700’den fazla eklentiye sahiptir. Whatweb ayrıca sürüm numaralarını, e-posta adreslerini, hesap kimliklerini, web çerçeve modüllerini, SQL hatalarını ve daha fazlasını tanımlamada işinize yarayacaktır. Bu aracın en genel kullanımı aşağıda gösterildiği gibidir.

Whois Kullanımı
WHOIS, bir etki alanı adı veya bir IP adresi bloğu gibi kayıtlı kullanıcılarını depolayan veritabanlarını sorgulamak için yaygın olarak kullanılan bir sorgulama ve yanıtlama protokolü aracıdır. Alan adı sahibi ile ilgili diğer kişisel bilgilere bu araç sayesinde erişebilirsiniz.